Merkregistratie

Een merk is een van de meest waardevolle onderdelen van uw onderneming. Door een merk herkennen de potentiële afnemers immers dat een product of dienst van u afkomstig is. Gezien de waarde die een merk vertegenwoordigt, is het dan ook belangrijk een merk tijdig en adequaat te beschermen, zodat een derde hier niet meer mee aan de haal kunt gaan zonder dat u hier iets tegen kunt doen.

U kunt bij het beschermen van merken denken aan de registratie van een naam, een logo, een combinatie van beide, maar ook de vormgeving van een product en andere elementen zoals slogans of muziek kunnen als merk beschermd worden.

Merkbescherming wordt verkregen door registratie van een merk. Deze merkregistratie geeft u een exclusief recht op uw merk. U kunt op basis van uw merkregistratie optreden tegen een derde die een teken gebruiken of proberen te registreren dat identiek of overeenstemmend is aan uw merk en dus inbreuk maakt op uw merkrechten.

Voor veel Nederlandse ondernemers volstaat een Benelux merkregistratie. Hiermee verkrijgt u bescherming van uw merk in België, Nederland en Luxemburg. Echter, indien u plannen heeft u producten of diensten buiten de Benelux aan te bieden of daar reeds aanbiedt, is een merkregistratie voor de Europese Unie of een Internationale merkregistratie vaak de aangewezen optie. In sommige gevallen kan een Nationale merkregistratie zelfs praktischer zijn.

Vanwege de achterliggende regelgeving is de procedure voor het verkrijgen van merkbescherming niet altijd even eenvoudig en kan het enige tijd kosten voor u uw merkregistratie daadwerkelijk in handen heeft. TrdMrx Legal begeleidt de gehele aanvraagprocedure voor u. Door haar jarenlange ervaring weet zij waar op moet worden gelet tijdens de aanvraagprocedure, zodat uw merk zo snel mogelijk wordt geregistreerd.

Klik op de volgende onderdelen voor meer informatie over de stappen die TrdMrx Legal met u doorloopt om uw merk optimaal te beschermen of lees meer over de merkaanvraag-procedure hier.

Stappen

 

Onderzoek

Merkonderzoek

Registratie

Merkregistratie

Bewaking

Merkbewaking

Een Benelux Merkregistratie is allereerst geldig voor tien jaar en kan telkens voor periodes van tien jaar worden verlengd tegen betaling van een vernieuwingstarief. Wanneer uw merkregistratie in ons termijnbewakingssysteem is opgenomen, informeren wij u tijdig over deze vernieuwingsoptie, zodat u hier geen verder omkijken naar heeft.

Neem nu contact op om uw merk te beschermen. Bel ons of maak gebruik van het contactformulier.

Bel 085-3030618