Merkregistratie Buitenland

Wanneer uw activiteiten zich uitbreiden over de grens en u uw producten en/of diensten exporteert, is het van belang uw merk ook goed in het buitenland te beschermen.

Door uw merk ergens te gebruiken zonder voorafgaand onderzoek naar de beschikbaarheid van uw merk en zonder merkregistratie, loopt u het risico dat u door het gebruik van uw merk inbreuk maakt op oudere merkrechten van een derde. Deze derde kan u aansprakelijk stellen voor deze inbreuk en voor de schade die zij hierdoor lijdt. Het is daarom van groot belang dat u uw merk tijdig beschermt daar waar u het gebruikt of van plan bent te gebruiken.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw merk in het buitenland te beschermen, onder andere door middel van een Internationale merkregistratie, een EU-merkregistratie of een Nationale merkregistratie. Elk registratiesysteem heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Soms zijn combinaties van de verschillende registratiesystemen aan te bevelen.

Welke systeem voor u het meest geschikt is, bespreken wij graag samen met u aan de hand van uw activiteiten en doelstellingen.

Neem nu contact op om uw merk te beschermen.
Bel of maak gebruik van het contactformulier.

Bel 06-81089643