Merkbewaking

WatchNa verkrijging van uw merkregistratie, geniet u bescherming van uw merk en kunt u uw merkrechten inroepen tegen derden, bijvoorbeeld wanneer deze merkaanvragen indienen voor identieke of vergelijkbare merken. De officiële merkeninstanties weigeren dit soort merkaanvragen over het algemeen niet op grond van oudere rechten en u zult dus zelf actief op moeten treden tegen dergelijke merkaanvragen om te voorkomen dat uw merk hierdoor schade zal lijden.

Het is daarom belangrijk nieuwe merkaanvragen te monitoren en op te treden tegen merkaanvragen voor vergelijkbare  merken. De merkbewakingsservice van TrdMrx Legal is exact hierop gericht.

Wanneer uw merk is opgenomen in onze merkbewaking worden potentieel conflicterende merkaanvragen tijdig door ons gesignaleerd. Na signalering van dergelijke merken beoordeelt TrdMrx Legal in hoeverre deze verwarring met uw merk kunnen opleveren en informeert zij u over die merken die een potentieel risico voor uw merk zouden kunnen vormen. Wanneer u vervolgens aangeeft op te willen treden, adviseert  TrdMrx Legal u over de opties. Zowel woord- als beeldmerken kunnen worden opgenomen in onze merkbewaking service.

U kunt uw merk laten bewaken op nationaal, regionaal of wereldwijd niveau. Welk bewakingsniveau de beste keuze is voor u, hangt samen met de plannen die u heeft voor uw merk. Bent u van plan alleen actief te blijven op de Nederlandse markt, dan kan merkbewaking voor de Benelux vaak volstaan. Wanneer u uw merk internationaal gebruikt of plannen heeft om te exporteren naar andere landen, is het raadzaam uw merk ook op internationaal niveau te bewaken. Een bewakingspakket voor een regio of wereldwijd is al snel voordeliger dan bewaking voor paar individuele landen samen.

Wanneer uw merkregistratie door TrdMrx Legal is verricht, kan uw merkregistratie onmiddellijk na registratie in ons merkbewakingsdienst worden opgenomen. Wanneer u uw merkbewaking wenst uit te breiden naar meer landen, is dit uiteraard mogelijk.

Heeft u meerdere merken, maar worden deze merken nog niet bewaakt? Ook dan kunt u gebruik maken van onze merkbewakingsservice. Laat ons weten welke merken u wilt bewaken en wij zetten een en ander zo snel mogelijk voor u in werking.

Neem nu contact op om uw merkbewaking te starten. Bel of maak gebruik van het contactformulier.

Bel 06 8108 9643