Internationale merkregistratie

600px-GlobeDoor middel van een Internationale merkregistratie kunt u uw merk beschermen in een of meer van de momenteel bijna 101 lidstaten aangesloten bij het systeem voor Internationale merkregistratie.

Om een Internationale merkaanvraag in te kunnen dienen heeft u allereerst een basis merkregistratie of -aanvraag nodig. Voor in Nederland gevestigde ondernemers volstaat een Benelux of EU-merk veelal.

In de aanvraag voor een Internationale Merkregistratie dienen de landen te worden opgenomen waar u uw merk wenst te beschermen. De Internationale merkenautoriteiten sturen uw merkaanvraag vervolgens ter beoordeling door naar de  nationale merkenautoriteiten. Uw merkaanvraag doorloopt vervolgens dezelfde procedure als een nationale merkaanvraag.

Een van de voordelen van een aanvraag voor een Internationale merkregistratie ten opzichte van bijvoorbeeld een EU-merkregistratie is dat deze als een bundel van nationale merkaanvragen wordt gezien. Voor elk individueel land vindt dan ook een aparte beoordeling van uw merkaanvraag plaats. Stel dat er zich een bezwaar voordoet in land X, dan hoeft dat geen invloed te hebben op de geldigheid van de merkaanvraag elders, waar in het geval van een EU-merk dit wel het geval is. Een ander voordeel van de Internationale merkregistratie is dat dit aanzienlijk voordeliger is dan losse nationale merkaanvragen.

Een nadeel van de Internationale merkregistratie is dat deze de eerste vijf jaar onlosmakelijk verbonden is aan de basis merkregistratie. Valt deze basis om welke reden dan ook weg (bijvoorbeeld door een succesvol bezwaar hiertegen), dan valt ook de Internationale merkregistratie weg, alsmede de merkbescherming die u op basis daarvan genoot. Er bestaan weliswaar mogelijkheden uw Internationale merkregistratie op dat moment om te zetten naar nationale merkaanvragen, maar hier zijn extra kosten aan verbonden.

 

Weigering inschrijving in 1 land, heeft in principe geen invloed op de aanvraag in andere landen.

Kostenbesparend ten opzichte van een bundel van nationale merkaanvragen.

Een overzichtelijk geheel.

Uitbreiding met meer landen in een later stadium mogelijk.

Basis merk nodig.

Voor 5 jaar verbonden aan de basis merkregistratie.

In sommige landen kan de merkinschrijving tot 18 maanden op zich laten wachten.

Territoriale uitbreiding

U kunt de regionale beschermingsomvang van uw Internationale merkregistratie gedurende de looptijd van de registratie uitbreiden door middel van een territoriaal uitbreidingsverzoek voor de specifieke lidstaten. De bescherming van de Internationale merkregistratie strekt zich vervolgens na acceptatie ook uit naar deze lidstaten. Het voordeel van een dergelijke territoriale uitbreiding zit hem allereerst in de kostenbesparing ten opzichte van een nieuwe merkaanvraag, niet alleen in de aanvraagfase, maar ook wanneer de Internationale merkregistratie vernieuwt dient te worden. Daarnaast beperkt u uw merkregistraties en houdt u hierdoor een beter overzicht over uw merkregistraties. Let wel: de looptijd van de Internationale merkregistratie blijft gelijk en wordt niet (deels) verlengd voor de toegevoegde landen.

 

Een Internationale merkregistratie is geldig gedurende tien jaar en kan tegen betaling van een vernieuwingstarief telkens onbeperkt worden verlengd voor tien jaar. Wanneer uw Internationale merkregistratie in ons termijnbewakingssysteem is opgenomen, attenderen wij u tijdig op deze vernieuwingsmogelijkheid, zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Neem nu contact op om uw merk te beschermen. Bel of maak gebruik van het contactformulier.

Bel 085 3030618

Save

Save

Save