Indonesie, 100ste lid Madrid Systeem

Lydian Brunsting Uncategorized

Indonesie – 100ste lid Madrid Systeem

Allereerst willen wij u via deze weg graag een succesvol en voorspoedig 2018 wensen.

Het nieuwe jaar gaat voor merkhouders met interesse in merkbescherming in Indonesie al goed van start. Vanaf vandaag, 2 januari 2018, is het namelijk mogelijk om Indonesie in een aanvraag voor een Internationale Merkregistratie op te nemen.

Naar verwachting zal dit voor veel merkhouders een goed en voordelig alternatief zijn voor een Nationale Merkregistratie.

Voor alle duidelijkheid: er bestaan vanaf bovengenoemde datum dus twee mogelijkheden om merken in Indonesie te beschermen.

Dit kan of via een Nationale Merkregistratie of via een Internationale Merkregistratie. Welke optie de beste is, hangt af van de specifieke omstandigheden van het geval. Onze merkengemachtigden adviseren u hier graag over.

Met toetreding van Indonesie tot het Internationale Merkregistratie systeem komt het totaal aantal lidstaten op honderd (100).

 

Wenst u uw merk te beschermen in Indonesie? Neem dan contact met ons op om te bespreken, wat voor u de meest interessante optie is. Wij adviseren u ook graag over de mogelijkheid uw merk te beschermen in andere landen.

 

Lees hier meer over de voor- en nadelen van een Internationale Merkregistraties ten opzichte van een Nationale Merkregistratie.