Uitbreiding opties merkbescherming in Thailand

Lydian Brunsting Actualiteiten

Thailand – 99ste lid Madrid systeem

Tot op de dag van gisteren was het in Thailand alleen mogelijk merkbescherming te verkrijgen met een Nationale Merkregistratie. Dit is vandaag echter veranderd. Vanaf vandaag, 7 november 2017, kan Thailand worden opgenomen in een aanvraag voor een Internationale Merkregistratie. Naar verwachting zal dit voor veel merkhouders een goed en voordelig alternatief zijn voor een Nationale Merkregistratie.

Thailand heeft zich deze zomer als negenennegentigste (99e) lid aangesloten bij het Madrid systeem, oftwel het Internationale Merkregistratie systeem. Dit systeem maakt het mogelijk om door middel van een (1) enkele internationale merkaanvraag in meerdere landen tegelijkertijd merkbescherming voor een merk aan te vragen.

Het aantal landen, waar nu door middel van een Internationale Merkregistratie merkbescherming kan worden verkregen, komt hiermee op 115.

Wenst u uw merk te beschermen in Thailand? Neem contact met ons op om te bespreken, wat voor u de meest geschikte optie is.

 

Wist u dat

.. de aanvraagkosten voor een Internationale Merkregistratie meestal voordeliger zijn, dan die voor een Nationale Merkregistratie?

.. het voor de omvang van uw merkbescherming over het algemeen niet uitmaakt of u een Nationale of Internationale Merkregistratie heeft voor een specifiek land?

 

Lees hier meer over de voor- en nadelen van een Internationale Merkregistraties ten opzichte van een Nationale Merkregistratie.