Brexit – Gevolgen Voor EU Merken en Modellen

Lydian Brunsting Actualiteiten Leave a Comment

De eerste schok ligt inmiddels achter ons. Het merendeel van het Verenigd Koninkrijk is voor een Brexit en wil geen onderdeel meer uitmaken van de Europese Unie. Velen reageerden hier in eerste instantie heftig op.

Het is echter de vraag wanneer het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk uit de Europese Unie stapt. Ook is het nog onbekend wat dit in praktische zin gaat betekenen.

Wel is duidelijk, dat er veranderingen zijn te verwachten op verschillende fronten, ook op het gebied van het merken- en modellenrecht.

Tot nu toe kon men bijvoorbeeld nog met één EU-merk- of één EU-modelregistratie bescherming voor een merk of model krijgen in alle 28 landen van de Europese Unie.

Na uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, zullen bestaande en/of toekomstige EU-merk- en EU-modelregistratie hier mogelijk niet of nog maar beperkt geldig zijn.

Normaal gesproken gelden er bij een toe- of uittreding van een EU-land overigens wel overgangsmaatregelen. Dergelijke maatregelen verwachten wij ook voor bestaande EU registraties en aanvragen.

Wij adviseren in ieder geval om op tijd te evalueren, of er consequenties voor uw rechten zullen zijn en waar nodig maatregelen te treffen. Is het Verenigd Koninkrijk een belangrijke markt voor u? Dan speelt dit des te meer.

Wanneer er meer bekend is over de consequenties van een Brexit voor het merken- en modellenrecht, dan laten wij u dit uiteraard weten.

Mocht u ondertussen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.