Groei In Aantal Internationale Merkaanvragen

Lydian Brunsting Actualiteiten Leave a Comment

 

Het Internationale Merken en Modellenbureau (WIPO) heeft in 2015 een groei van 2, 9 % geconstateerd wat betreft het aantal aanvragen voor een Internationale Merkregistratie. Het totaal aantal Internationale merkaanvragen in 2015 kwam hierbij op 49.273, waarbij gemiddeld per merkaanvraag 8 lidstaten werden aangewezen (399.110 in het totaal).

Interessant om te zien is dat in China (met 24.849 keer), de Verenigde Staten (met 21.996 keer) en de Europese Unie (met 21.721 keer) het vaakst merkbescherming wordt aangevraagd via het WIPO. Op een vierde en vijfde plek komen Rusland (met 17.436 keer) en Japan (met 15.776 keer).

De meeste aanvragen komen daarentegen stelling uit de Verenigde Staten (7.340 aanvragen), Duitsland (6.831 aanvragen), Frankrijk (4.021 aanvragen), Switzerland (3.051 aanvragen) en Groot-Brittannië (2.730 aanvragen). Het feit dat in deze landen een aantal van de ‘top-aanvragers’ gevestigd is, zoals Novartis AG, Lidl en L’Oreal, zal bij deze aantallen zeker een rol spelen. Samen dienden deze drie bedrijven in 2015 zo’n 479 aanvragen voor een Internationale merkregistratie bij het WIPO in.

 

Bent u geinteresseerd in het beschermen van uw merk in het buitenland en wilt u weten of een Internationale merkregistratie een goede optie voor u is? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.