Merkbescherming in Afrika binnenkort eenvoudiger

Lydian Brunsting Actualiteiten

 

1024px-Kaart_Afrika(nl)

Vanaf maart 2015 wordt het een stuk eenvoudiger om uw merk te beschermen in een groot aantal Afrikaanse landen.

Dit geldt allereerst voor alle landen aangesloten bij het OAPI (Organisation Africaine de la Propriété Intellectuelle), te weten: Benin, Burkina Faso, Kameroen, de Centraal-Afrikaanse-Republiek, Tsjaad, Congo, Ivoorkust, Equatoriaal-Guinea, Gabon, Guinee, Guinee-Bissau, Mali, Mauritanië, Niger, Senegal, Togo en de Comoren.

Op 5 maart 2015 treedt het OAPI namelijk toe tot het Madrid Protocol, onderdeel van het Internationale Merkregistratie systeem, waardoor op een eenvoudige manier merkbescherming kan worden verkregen in deze eenheid van 17 West-Afrikaanse landen. Bij het indienen van de merkaanvraag voor een Internationale Merkregistratie wordt simpelweg een extra regio opgenomen.

Ook Zimbabwe treedt op 11 maart 2015 toe tot het Internationale Merkregistratie systeem en kan vanaf deze datum daarom als land worden opgenomen in een merkaanvraag voor een Internationale Merkregistratie.

Naar verwachting betekent dit ook, dat merkbescherming in deze landen een stuk goedkoper wordt.

Beschikt u al over een Internationale Merkregistratie voor uw merk en wenst u deze bescherming uit te breiden naar bovenstaande landen? Dit kan door middel van het indienen van een verzoek tot territoriale uitbreiding van uw Internationale Merkregistratie.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Bel 06-81089643 of stuur een email  naar lydian@trdmrx.com.